
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'échalotes coupées en deux
- 3 brins de persil frais équeutés
- 20 g d'huile d'olive
- 1000 g d'eau
- ½ c. à café de sel et 3 pincées, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de fenouil coupé en dés
- 200 g de carottes coupées en fins bâtonnets
- 300 g de choux de Bruxelles coupés en deux ou en quatre
- 200 g de champignons de Paris frais coupés en lamelles
- 300 g de pâtes sèches type macaroni
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 417.8 kcal / 1766.3 kJ
- Białko
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Błonnik
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 344 mg