Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La détrempe (la veille ou au moins 2 heures à l'avance)
- 180 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
Le tourage (le jour même)
- 200 g de beurre demi-sel (en plaquette)
- 200 g de sucre en poudre
- 250 g de framboises fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1505.5 kJ / 361 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 211.5 g
- Sód
- 14.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Financiers à la pêche
50min
Tartine de croissant aux oignons, burrata et jambon
12sa 30 dk
Brioche suisse béchamel-saumon
2u.
Entremets rose
1u.
Petits paniers abricots et pistaches
20h
Craquelins bretons
1h 10min
Reine-de-Saba aux noisettes grillées
1u. 20min
Carrés aux framboises
14 Std. 10 Min
Babka chocolat-caramel
3h
Tarte au caramel à la crème vanillée
4h 30min
Tarte entremets chocolat et noisette
18 Std. 30 Min
Crème dessert aux noisettes
2sa 40 dk