Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 20 g de sucre en poudre
- 500 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 234.6 kJ / 55.9 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 15 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la violette
12h
Pizza ball
2u. 35min
Entremets rose
1 godz.
Gaufre fourrée glace vanille, praliné et chocolat
14 godz.
Couronne de l'Avent
1 godz.
Chorizo brioché
2h 20min
Spritz au chocolat
50min
Brioches italiennes
3 Std. 15 Min
Tiramisu chocolat, café et vanille
1 Std. 35 Min
Brioche italienne
3 Std. 15 Min
Brioche extra moelleuse
3 Std. 45 Min
Brioche feuilletée
5 Std.