Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 20 g de sucre en poudre
- 500 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 234.6 kJ / 55.9 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 15 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte au sucre
3u. 50min
Cannelés à la fleur d'oranger
14 Std.
Cholent d'hiver aux légumes et au bœuf
4h 30 min
Brioche italienne
3h 15 min
Brioche en cocotte, cacao et pépites de chocolat blanc
3 Std. 55 Min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3 godz. 35 min
Babka fourrée chocolat-noisettes
2h 55min
Brioche feuilletée
5h
Number cake 10
2h 15min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min