Blanquette de veau cuisson lente

Blanquette de veau cuisson lente

3.9 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 1 brin de thym frais
  • 1 feuille de laurier frais
  • 1 branche de céleri coupée en morceaux
  • 1 bouquet de persil plat frais
  • 100 g de poireau coupé en tronçons (1,5 cm)
  • 150 g de carotte coupée en rondelles (1,5 cm)
  • 1 c. à café de sel ajuster au goût
  • 1 c. à café de poivre blanc moulu à ajuster au goût
  • 900 g d'eau
  • 1000 g de sauté de veau coupé en morceaux(2-3 cm)
  • 500 g de champignons de Paris frais coupés en quatre ou en six
  • 50 g de beurre
  • 50 g de farine de blé
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 jaunes d'œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 454 kcal / 1892 kJ
Białko 34.8 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...