Osso-buco cuisson lente

4.2 137 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • oignon coupé en deux
    1
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    25 g
  • de viande de veau dénervée, en morceaux (jarret et maigre)
    800 - 1000 g
  • de farine
    20 g
  • de tomates épluchées et coupées en quatre
    500 g
  • branche de céleri coupée en morceaux
    1
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de concentré de tomate
    35 g
  • de zeste d'orange non traitée râpé
    ½ c. à café
  • bouquet garni
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 400.6 kcal / 1676 kJ
Białko 48.6 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 18.3 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 278 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...