Velouté poireaux, pommes de terre et reblochon

Velouté poireaux, pommes de terre et reblochon

3.7 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 80 g d'oignon coupé en 4
  • 1 gousse d'ail
  • 300 g de poireaux coupés en tronçons
  • 300 g d'eau
  • 30 g de vin blanc
  • 480 g de pommes de terre coupés en morceaux
  • 1 cube de bouillon de poule
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 50 g de pignons de pin
  • 100 g de crème fraîche
  • 100 g de reblochon en tranches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 382.9 kcal / 1601.9 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 35.8 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 446.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...