Urządzenia i Akcesoria
Sauce marchand de vin
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions
Składniki
La sauce marchand de vin
-
100 g d'échalotes coupées en deux
-
400 g de vin rouge type bordeaux
-
100 g d'eau
-
1 c. à café de fond de veau déshydraté
-
150 g de beurre coupé en cinq morceaux
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
9.7 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
1037.7 kJ /
248 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sauces
11 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Sauce madère
35 min
Bœuf à la bière et au pain d'épices
3 godz. 30 min
Sauce gribiche
15 min
Beurre d'escargot
10 min
Côte de bœuf et sauce marchand de vin
1 godz. 15 min
Bœuf Wellington sauce vin rouge et sa duxelles de champignons
2 godz. 30 min
Sauce bordelaise
45 min
Rôti de porc farci aux dattes, sauce à l'échalote
1 godz.
Sauce périgourdine
35 min
Œuf poché sauce meurette
1 godz.
Rognons de veau sauce madère
20 min
Soupe à l'oignon gratinée
30 min