Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce marchand de vin
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 400 g de vin rouge, type bordeaux
- 100 g d'eau
- 1 c. à café de fond de veau déshydraté
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1037.7 kJ / 248 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 9.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moules à la sauce chorizo
1h
Sauce au roquefort
20 min
Sauce bordelaise
45min
Sauce madère
35 Min
Beurre bordelais
30min
Côte de bœuf et sauce marchand de vin
1h 15 min
Sauce chasseur
35 Min
Canard laqué et purée de vitelotte
35 Min
Risotto aux moules et chorizo
50min
Beurre blanc
20 min
Boulettes de poulet au pesto rouge
1h
Linguine alle vongole
45min