Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce marchand de vin
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 400 g de vin rouge, type bordeaux
- 100 g d'eau
- 1 c. à café de fond de veau déshydraté
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1037.7 kJ / 248 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 9.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti carbonara fraîches
1 Std. 5 Min
Croquettes patate douce-jambon
3h
Magret de canard au maroilles et à la bière
30 Min
Mojito à la bière
5 menit
Merveilleux
3h
Dôme glacé au yaourt, à la fraise et à la myrtille
10 Min
Cabillaud au chorizo
35 dk
Cannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2h 15min
Côte de bœuf et sauce marchand de vin
1h 15min
Linguine alle vongole
45 dk
Beurre bordelais
30 Min
Sauce bordelaise
45 dk