Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre, pour le moule
- 120 g de farine, tamisée de préférence et 1 c. à soupe pour le moule
La garniture
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 400 g de mascarpone
- 250 g de lemon curd
La sauce au citron
- 120 g de jus de citron
- 100 g de sucre en poudre
- 30 g de lemon curd
- 110 g de beurre bien froid, coupé en petits cubes
- le zeste d'un citron jaune non traité
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3249 kJ / 779 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 52 g
Alternatywne przepisy
Génoise au chocolat
45 min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1sa 20 dk
Layer cake
1h 45 min
Cupcake aux myrtilles
1 godz. 55 min
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2 godz. 20 min
Royal au chocolat
3 godz. 30 min
Praliné chocolat-noisette
1h
Choux façon tiramisu
1h 50 min
Cupcakes en sapin
1h
Trianon
3sa
Cupcake café cappuccino
40 min
Layer cake façon tiramisu
1h 15 min