Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 1 pincée de sel
- 150 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé
- 65 g de farine de blé
- 25 g de cacao en poudre
- 3 c. à soupe d'eau
- 350 g de mascarpone
- 125 g de fraises, coupées en petits morceaux
- 60 g de pépites de chocolat noir pâtissier à 70 % de cacao (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1522 kJ / 364 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Génoise
50min
Bûche aux framboises
2 Std. 10 Min
Roulés de crêpe au chocolat
1h
Gâteau roulé aux cerises et à la chantilly
3h
Brownie à la crème de pistache, glaçage noir
12h
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1h 20 min
Zebra cake
55 min
Bûche roulée vanille-chocolat
2 godz.
Génoise au chocolat
45 min
Naked cake aux framboises
1h 30 min
Layer cake façon tiramisu
1h 15min
Gâteau léger aux framboises
1h 40 min