Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 250 g de sucre en poudre
- 8 g de miel
- 40 g de beurre froid, en morceaux
- 165 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1045 g d'eau
- 1 ½ c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe de vinaigre
Les donuts
- 10 g de levure boulangère sèche
-
280
g de farine manitoba
lub 280 g de farine de blé T 45 - 130 g de lait
- 1 œuf
- 25 g de sucre roux
- 25 g de beurre
- 5 g de sel
- 1 gousse de vanille, égrainée
- noisettes décortiquées et hachées, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 708 kJ / 169 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 142 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donuts au chocolat
3h 25 min
Buns jambon-fromage, carottes râpées aux pommes
3 Std. 50 Min
Grand donut chocolat et vanille
30 min
Pâte à pizza
1h
Layer cake
1 godz. 45 min
Zebra cake
55 min
Donuts
3 Std. 50 Min
Donuts avec glaçage
2 godz.
Cupcakes pommes et caramel
40 Min
Chantilly au chocolat
2 Std. 10 Min
Naked cake aux framboises
1h 30 min
Pâte à gaufre
1h 30 min