Urządzenia i Akcesoria
Sałatka makaronowa z czerwonym pesto i szynką drobiową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Szynka drobiowa
-
600 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych na kawałki600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry i kości, pokrojonych na kawałki
-
1 jajko
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
800 g wody
Czerwone pesto
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
20 g orzeszków piniowych20 g migdałów, ze skórką
-
1 ząbek czosnku
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
100 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
Makaron
-
1200 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
5 łyżek migdałów, ze skórką grubo posiekanych
-
350 g makaronu, suchego, typu penne
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
678 mg
Białko
29 g
Kalorie
2276 kJ /
544 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
74 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1 godz. 30 min
Skandynawskie klopsiki z purée ziemniaczanym
1 godz. 15 min
Zapiekanka z mięsem mielonym i brokułem (z osłoną noża miksującego)
50 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Angielski brunch
50 min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowym
20 min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 min
Ryba w orzeszkowym sosie curry z ryżem i warzywami; Surówka z cukinii, marchewki i mięty
45 min
Pizzaiola z kurczaka z purée selerowo-ziemniaczanym
1 godz.
Gnocchi w sosie pomidorowym; Surówka brokułowa; Sorbet owocowy
30 min
Burgery z łódeczkami z batatów
1 godz. 40 min