
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g dzwonek karpia, świeżych oczyszczonych z łusek
- sól ilość do oprószenia
- pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
- 50 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- 70 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
- 50 g migdałów, w płatkach
- olej rzepakowy do smażenia
- cytryna ekologiczna, w plastrach, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 522 kcal / 2187 kJ
- Białko
- 53 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 22 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 385 mg