Karp w migdałowej panierce
TM6 TM5

Karp w migdałowej panierce

4.8 ( 158 ocen )

Składniki

  • 1000 g dzwonek karpia, świeżych oczyszczonych z łusek
  • sól ilość do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
  • 50 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 70 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
  • 50 g migdałów, w płatkach
  • olej rzepakowy do smażenia
  • cytryna ekologiczna, w plastrach, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
522 kcal / 2187 kJ
Białko
53 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
385 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy