Urządzenia i Akcesoria
Karp w migdałowej panierce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g dzwonek karpia, świeżych oczyszczonych z łusek
-
sól ilość do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
50 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
2 łyżki mleka
-
70 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
-
50 g migdałów, w płatkach
-
olej rzepakowy do smażenia
-
cytryna ekologiczna, w plastrach, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
385 mg
Białko
53 g
Kalorie
2187 kJ /
522 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Kompot z suszu
2h 10min
Wigilijna kapusta z grzybami
1h 20min
Wigilijna kapusta z grochem
2h 20min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1h 25min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3h 30min
Śledzie po kaszubsku
13h 45min
Karp na słodko w galarecie
7h 35min
Łosoś w galarecie
3h 50min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50min
Śledzie w kożuchu
1h
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2h 50min