Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g dzwonek karpia, świeżych, oczyszczonych z łusek
- sól, ilość do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, ilość do oprószenia
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia
- 50 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- 70 g białego chleba, czerstwego, pokrojonego na kawałki
- 50 g migdałów, w płatkach
- olej rzepakowy, do smażenia
- cytryna, ekologiczna, w plastrach, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2187 kJ / 522 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 385 mg
Alternatywne przepisy
Świąteczny łosoś
35min
Kutia
24h 50min
Łosoś w galarecie
3 Std. 50 Min
Kluski z makiem
40 Min
Kompot z suszu
2 Std. 10 Min
Jajka faszerowane awokado
40 Min
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1h
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 Std. 25 Min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h
Śledzie w kożuchu
1h
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1sa 30 dk
Jajka faszerowane łososiem
45min