
Wersje kompatybilne
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 1 ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 180 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 60 g płatków owsianych
- 50 g bułki tartej
- 12 pieczarek, małych lub średnich
- 2 czerwone cebule, pokrojone w ósemki
- ½ cukinii, pokrojonej na 12 kawałków (3 cm)
- 12 plastrów chudego boczku, wędzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 629.1 kJ / 150.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 390.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Sałatka curry
25 min
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Sałatka z kurczakiem i jajkiem
1 godz. 15 min
Fit hot-dogi z surówką i marynowaną cebulą
1 godz. 40 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min
Kolorowa sałatka warstwowa
1 godz.
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 godz. 10 min
Gęś faszerowana
4 godz. 50 min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45 min