
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
500 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
930 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
4 jajka dokładnie umyte
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub plastry
-
4 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
295.6 kcal /
1236.8 kJ
Białko
11.6 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
31.7 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
718.9 mg