Zupa gulaszowa z żurawiną

Zupa gulaszowa z żurawiną

4.4 65 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

  • 300 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju
  • 2 łyżeczki mieszanki przypraw do gulaszu
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 700 g wołowiny gulaszowej bez błon, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 700 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 400 g brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w ćwiartki lub w 1 cm plastry
    400 g białych pieczarek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki lub w 1 cm plastry
  • 35 g mąki pszennej
  • 150 g czerwonego wina
  • 70 g dżemu żurawinowego
    70 g borówek do mięs i serów
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • chili, mielone do smaku

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1220.4 mg
Białko 19.1 g
Kalorie 1096.5 kJ / 262.1 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 24.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...