
Urządzenia i Akcesoria
Zupa gulaszowa z żurawiną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju20 g
-
mieszanki przypraw do gulaszu2 łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku2 łyżeczki
-
wołowiny gulaszowej bez błon, pokrojonej na 3 cm kawałki700 g
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w ćwiartki lub w 1 cm plastry400 g
-
mąki pszennej35 g
-
czerwonego wina150 g
-
dżemu żurawinowego70 g
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
chili, mielone do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
262.1 kcal /
1096.5 kJ
Białko
19.1 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
24.7 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
1220.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1 godz. 50 min
Grecka zupa z wołowiną (TM5)
1 godz. 50 min
Biała fasola z chorizo
50 min
Zupa gulaszowa
2 godz.
Zupa z tortellini i mięsem mielonym; Korzenny deser owocowy
1 godz.
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
30 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min