
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie chili z ryżem; Serniczki w słoiczkach
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Serniczki w słoiczkach; Ryż
-
60 g ciastek owsianych lub herbatników
-
10 g masła miękkiego
-
200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
250 g twarogu podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
70 g cukru
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
15 g mąki pszennej
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka oleju
-
1 łyżeczka soli
-
300 g ryżu parboiled
Chili
-
100 g zielonego orkiszu
-
1 cebula przekrojona na pół
-
1 ząbek czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
20 g oleju
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżka octu balsamicznego
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
400 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
240 - 255 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej (1 puszka)
-
140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
30 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao (opcjonalnie) pokrojonej na kawałki
-
truskawki, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
686.7 kcal /
2875 kJ
Białko
23.5 g
Tłuszcz
21.7 g
Węglowodany
101.8 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
858.2 mg