
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie chili z ryżem; Serniczki w słoiczkach
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Serniczki w słoiczkach; Ryż
-
ciastek owsianych lub herbatników60 g
-
masła miękkiego10 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki200 g
-
twarogu podzielonego na kawałki250 g
-
jajko1
-
cukru70 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
-
mąki pszennej15 g
-
wody1200 g
-
oleju1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
ryżu parboiled300 g
Chili
-
zielonego orkiszu100 g
-
cebula przekrojona na pół1
-
ząbek czosnku1
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
oleju20 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
soli1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej1 - 2 szczypty
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
octu balsamicznego1 łyżka
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
wody400 g
-
koncentrat bulionu warzywnego1 czubata łyżeczka
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej (1 puszka)240 - 255 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej140 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao (opcjonalnie) pokrojonej na kawałki30 g
-
truskawki, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
686.7 kcal /
2875 kJ
Białko
23.5 g
Tłuszcz
21.7 g
Węglowodany
101.8 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
858.2 mg