
Urządzenia i Akcesoria
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Ryż
-
wody1300 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek25 g
-
ryżu parboiled300 g
Curry
-
nasion kolendry½ łyżeczki
-
nasion kminu rzymskiego½ łyżeczki
-
nasion kardamonu½ łyżeczki
-
gorczycy½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 g
-
czerwona papryczka chili, świeża mała, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
oliwy z oliwek20 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
mleczka kokosowego400 g
-
wody200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli2 łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki600 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry150 g
-
różyczek kalafiora150 g
-
cukinii pokrojonej w 1 cm plastry, a następnie w ćwiartki150 g
-
zielonego groszku, mrożonego100 g
-
kolendry, świeżej tylko liście2 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
538 kcal /
2252 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
97 g
Błonnik
10 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
1689 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska