
Urządzenia i Akcesoria
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Ryż
-
1300 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
25 g oliwy z oliwek
-
300 g ryżu parboiled
Curry
-
½ łyżeczki nasion kolendry
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
½ łyżeczki nasion kardamonu
-
½ łyżeczki gorczycy
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 czerwona papryczka chili, świeża mała, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
400 g mleczka kokosowego
-
200 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki soli
-
600 g ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
150 g różyczek kalafiora
-
150 g cukinii pokrojonej w 1 cm plastry, a następnie w ćwiartki
-
100 g zielonego groszku, mrożonego
-
2 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1689 mg
Białko
13 g
Kalorie
2252 kJ /
538 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
10 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
97 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska