Warzywne curry z mleczkiem kokosowym

Warzywne curry z mleczkiem kokosowym

4.1 48 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

Ryż
  • wody
    1300 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    25 g
    25 g masła
  • ryżu parboiled
    300 g
Curry
  • nasion kolendry
    ½ łyżeczki
  • nasion kminu rzymskiego
    ½ łyżeczki
  • nasion kardamonu
    ½ łyżeczki
  • gorczycy
    ½ łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 g
  • czerwona papryczka chili, świeża mała, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • mleczka kokosowego
    400 g
  • wody
    200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    2 łyżeczki
  • ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    600 g
  • marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
    150 g
  • różyczek kalafiora
    150 g
  • cukinii pokrojonej w 1 cm plastry, a następnie w ćwiartki
    150 g
  • zielonego groszku, mrożonego
    100 g
  • kolendry, świeżej tylko liście
    2 gałązki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 538 kcal / 2252 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 97 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1689 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...