Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 50 g mirin
- 50 g rice wine vinegar
- 50 g honey
- 10 g light brown sugar
- 100 g white miso paste
- Wartości odżywcze
- na 280 g
- Kalorie
- 2029.2 kJ / 485 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 3738.1 mg
Alternatywne przepisy
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 min
Herb Mustard
8h 10min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1 godz.
Lemongrass Beef Salad
30 min
Black Bean Houmous with Maize Chips
1h 15 min.
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 min
Vegan almond dip
5 Min
Miso Cod with Broccoli Rice
25min
Som tum (Thai green papaya salad)
20min
Asian Steamed Side of Salmon
1 godz. 45 min
Seared tuna on chilli bean mash
35min