Sous-vide Miso Aubergine

Sous-vide Miso Aubergine

3.8 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • white miso (or shiro miso)
    90 g
  • mirin
    40 g
  • sake
    35 g
    water
  • sugar
    30 g
  • sesame oil
    1 ½ tsp
  • fine sea salt
    2 pinches
  • aubergines sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
    360 g
  • water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
    1600 g
  • lemon juice (see tip)
    30 g
    1 tsp ascorbic acid powder
  • sesame seeds, toasted
    1 Tbsp
  • spring onion sliced diagonally
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 156 kcal / 654 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 670 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...