Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g white miso (or shiro miso)
- 40 g mirin
- 35 g sake
- 30 g sugar
- 1 ½ tsp sesame oil
- 2 pinches fine sea salt
- 360 g aubergines, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1600 g water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
- 30 g lemon juice (see tip)
- 1 Tbsp sesame seeds, toasted
- 1 spring onion, sliced diagonally
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1h
Sous-vide Teriyaki Salmon
1h 20min
Miso Cod with Broccoli Rice
25 Min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1h
Miso Marinade
10 Min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20min
Fresh Prawn Spring Rolls
1h
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Mojo Sauce for Seafood
10 Min
Miso and Honey-roasted Aubergine
1h
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5 Std. 20 Min