Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g white miso (or shiro miso)
- 40 g mirin
- 35 g sake
- 30 g sugar
- 1 ½ tsp sesame oil
- 2 pinches fine sea salt
- 360 g aubergines, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1600 g water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
- 30 g lemon juice (see tip)
- 1 Tbsp sesame seeds, toasted
- 1 spring onion, sliced diagonally
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Basil Pesto
10min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1h
Baba Ganoush
1h
Choron Sauce
20 min
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
25 min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Salsa Verde
10min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1 godz. 20 min