Urządzenia i Akcesoria
Jalapeño Cornbread with Maple Butter
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
Jalapeño Cornbread
-
fresh jalapeño chillies halved, to taste2 - 3
-
polenta170 g
-
plain flour135 g
-
granulated sugar40 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing60 g
-
buttermilk250 g
-
medium eggs2
-
tinned sweetcorn drained130 g
Maple Butter
-
unsalted butter soft110 g
-
milk30 g
-
maple syrup2 Tbsp
-
soft dark brown sugar1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
565 mg
Białko
7 g
Kalorie
1618 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Double Pea and Chorizo Soup
45 min
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35 min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15 min
Butter with Gorgonzola and Roasted Garlic
1 godz. 10 min
Chorizo, Red Pepper and Paprika Scones
50 min
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 min
Texas Cornbread
35 min
Tomato Pie
3 godz.
Iraqi cheese pies (cheese chureck)
1 godz. 40 min
Blueberry and Lavender Bundt Cake
2 godz. 45 min
Pesto with Pita Breads (Danny Bowien)
3 godz. 5 min
Chai-Spiced Bread
1 godz. 30 min