Urządzenia i Akcesoria
Jalapeño Cornbread with Maple Butter
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
Jalapeño Cornbread
-
fresh jalapeño chillies halved, to taste2 - 3
-
polenta170 g
-
plain flour135 g
-
granulated sugar40 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing60 g
-
buttermilk250 g
-
medium eggs2
-
tinned sweetcorn drained130 g
Maple Butter
-
unsalted butter soft110 g
-
milk30 g
-
maple syrup2 Tbsp
-
soft dark brown sugar1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
565 mg
Białko
7 g
Kalorie
1618 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta Muffins with Prawns and Mayo
1 godz. 25 min
Hot Crab Dip
35 min
Palmiers Two Ways
1 godz. 40 min
Texas Coleslaw
15 min
Fresh Pasta Dough
1 godz.
Cochinita Pibil (Slow-Cooked Pork)
3 godz. 50 min
Pear and Goat's Cheese Flatbread
3 godz.
Cheddar and Walnut Scones with Onion Jam
1 godz. 45 min
Fougasse
2 godz.
Mini Everything Bagels
1 godz. 20 min
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
1 godz. 30 min
Maple, Pecan and Banana Bread
1 godz. 30 min