Pâtes aux lentilles et à la saucisse

Pâtes aux lentilles et à la saucisse

4.0 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de carotte coupée en morceaux
    50 g
  • échalote (40 g env.), coupée en deux
    1
  • feuilles de basilic frais et un peu pour la finition
    6 - 8
    1 c. à café de basilic déshydraté
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de saucisses de porc crues, sans peau et en morceaux
    200 g
  • d'eau
    600 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de sel
    ½ c. à café
  • de pâtes sèches courtes, type ditalini ou risoni
    320 g
  • de lentilles en conserve rincées et égouttées (voir "Conseil(s)")
    200 g
  • de vinaigre balsamique (opcjonalnie)
    10 g
  • de poivre fraîchement moulu
    3 - 4 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 581.3 kcal / 2432.3 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 21.4 g
Węglowodany 66.7 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 684.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...