Dinde marinée au miel et légumes verts

Dinde marinée au miel et légumes verts

3.5 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 500 g de filets de dinde, sans peau en gros morceaux
  • 70 g de sauce de soja
  • 50 g de miel
  • 1 gousse d'ail
  • 1 cm de gingembre
  • 1 oignon en quartiers
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 poivron rouge émincé
  • 300 g d'eau
  • 250 g de pois gourmands frais ou surgelés
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 250 g de haricots verts frais ou surgelés
  • 1 c. à soupe de graines de sésame noir
  • 1 c. à soupe de menthe fraîche ciselée
  • 2 c. à soupe de coriandre fraîche ciselée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 410.8 kcal / 1718.7 kJ
Białko 33.4 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 30.8 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 1048.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...