Fougasse mentonnaise

Fougasse mentonnaise

4.9 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 parts

Składniki

  • 25 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 40 g d'eau
  • 250 g de farine de blé
  • 60 g de sucre en poudre
  • 25 g de poudre d'amande
  • 25 g de raisins secs
  • 25 g de fruits confits variés, en petits morceaux
  • 25 g de beurre fondu
  • 25 g de pignons de pin
  • 1 c. à café de graines d'anis vert
  • 30 g d'huile d'olive et un peu pour le saladier
  • 50 g de vin blanc
  • 1 pincée de sel
  • 40 g d'eau de fleur d'oranger

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 269.6 kcal / 1130.3 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 34.6 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 67.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...