Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 40 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 60 g de sucre en poudre
- 25 g de poudre d'amande
- 25 g de raisins secs
- 25 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- 25 g de beurre fondu
- 25 g de pignons de pin
- 1 c. à café de graines d'anis vert
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour le saladier
- 50 g de vin blanc
- 1 pincée de sel
- 40 g d'eau de fleur d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1130.3 kJ / 269.6 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 67.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canistrelli
1h
Oranges au chocolat
1h 30min
Baguette au sarrasin
15 Std. 25 Min
Biscuits noirs au citron
55min
Granité pêche et groseille
5h 10min
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
Cocas niçoises
3h 15min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5 Std. 35 Min
Biscuits aux figues
1 Std. 15 Min
Les longués de Montpellier
1h
Fougasse lardons et romarin
3h 15min
Bisque de crevettes et croûtons
1h