Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 de feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 5 oranges non traitées (3 oranges pelées à vif, en segments et 2 oranges (zeste râpé et 100 g de jus))
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 700 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de sucre en poudre
- 1 citron vert non traité (zeste et jus)
- 20 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1902 kJ / 458 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta à la cerise
3 Std. 30 Min
Verrine à l'abricot
1 Std. 35 Min
Petites mousses Passion
3j 20 menit
Oranges en gelée, pannacotta vanillée
3h 40min
Crème brûlée à la cardamome
1h 10min
Nougat glacé au poivre de Sichuan
12 Std. 25 Min
Cheesecake au citron léger
4h 20 phút
Crème brûlée à la badiane
4h 15min
Cheesecakes en verrine
3 godz. 5 min
Pannacotta aux fruits rouges
3 Std. 25 Min
Pannacotta à la vanille et coulis de mangue
3 Std. 30 Min
Pannacotta aux myrtilles
4h 30min