Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 75 g de sucre roux
- 200 g de beurre, coupé en morceaux
- 370 g de farine de blé (voir "Conseil(s)")
- 1 œuf
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
-
1 ½
c. à café de sucre vanillé fait maison
lub 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
La marmelade d'oranges
- 1000 g d'oranges
- 1 citron jaune
- 350 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1448.3 kJ / 346.2 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 25.2 mg
Alternatywne przepisy
Palets bretons à la coco
45min
Chausson à la confiture de prunes
1h
Sablés de Pâques
1 godz. 30 min
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake pomme et cannelle
55 min
Cake au café et aux noix
1h 10 min
Cake orange-pavot
1h
Chiffon cake à l'orange
1 godz. 15 min
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2h
Lunettes à la confiture d’abricots
1u. 40min
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25min