Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Forellenklößchen
- 3 Stängel Dill, abgezupft
- 300 g Forellenfilet, geräuchert (ca. 6 Filets)
- 100 g Sahne
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 TL Zitronensaft
Schaumsuppe und Fertigstellung
- 1 Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 30 g Butter
- 1 Kopfsalat, in Stücken, ohne Strunk
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 120 g trockener Weißwein
- 100 g Crème fraîche
- 100 g Sahne
- 1 TL Worcester-Sauce
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1867 kJ / 446 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50min
Grüne Salatsuppe
40min
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1h 10min
Krautsuppe mit Speck
40min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35min
Sellerie-Kartoffel-Suppe mit Kräuterklößchen
1h
Fenchel-Lachs-Suppe
35min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50min
Radieschensuppe
25 Min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30min
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45min