Kopfsalat-Schaumsuppe mit Forellenklößchen

Kopfsalat-Schaumsuppe mit Forellenklößchen

4.1 32 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Forellenklößchen
  • Dill abgezupft
    3 Stängel
  • Forellenfilet, geräuchert (ca. 6 Filets)
    300 g
  • Sahne
    100 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Zitronensaft
    1 TL
Schaumsuppe und Fertigstellung
  • Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
    1
  • Butter
    30 g
  • Kopfsalat in Stücken, ohne Strunk
    1
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • trockener Weißwein
    120 g
  • Crème fraîche
    100 g
  • Sahne
    100 g
  • Worcester-Sauce
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Speisestärke
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 1867 kJ / 446 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...