Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meerrettich-Creme
- 4 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 40 g frischer Meerrettich, geschält, in Stücken
- 150 g Saure Sahne
- 200 g Sahnejoghurt
- 150 g Sahne
- 2 TL Zitronensaft
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Zucker
Apfel-Gurken-Häckerle
- 8 Stängel Dill, abgezupft
- 1 Schalotte, halbiert
- 20 g Weißweinessig
- 10 g Wasser
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 30 g Öl
- 200 g Salatgurke, ungeschält, entkernt, in Stücken
- 1 Apfel (ca. 150 g), rot, ungeschält, geachtelt, entkernt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1544 kJ / 368 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 Std.
Spargelragout
50min
Rote-Bete-Sülzchen mit Schmandsauce
6 Std. 15 Min
Forellencreme
10min
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 godz. 20 min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55 λεπτ.
Rote-Bete-Carpaccio
2h 45min
Waldorfsalat
30 Min
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1h 10min
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1h 10min
Fränkisches Apfelweißkraut
50min
Meerrettichsuppe
45min