Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle

Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle

4.6 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Meerrettich-Creme
  • weiße Gelatine
    4 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • frischer Meerrettich geschält, in Stücken
    40 g
  • Saure Sahne
    150 g
  • Sahnejoghurt
    200 g
  • Sahne
    150 g
  • Zitronensaft
    2 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Zucker
    1 Prise
Apfel-Gurken-Häckerle
  • Dill abgezupft
    8 Stängel
  • Schalotte halbiert
    1
  • Weißweinessig
    20 g
  • Wasser
    10 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Zucker
    2 Prisen
  • Öl
    30 g
  • Salatgurke ungeschält, entkernt, in Stücken
    200 g
  • Apfel (ca. 150 g), rot, ungeschält, geachtelt, entkernt
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 368 kcal / 1544 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...