Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 640 g Wasser
- 6 Eier (Kl. M), angestochen, kühlschrankkalt
- 60 g Weißweinessig, mild
-
½
TL Piment d'Espelette
lub ½ TL Cayenne-Pfeffer - 1 gestr. TL Salz
- 60 g Olivenöl
- 4 EL Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 800 g Rettich, weiß, lang, geschält
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 626 kJ / 149 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsensalat mit Rhabarber und Roastbeef
45p
Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle
4h 30min
Romanesco-Salat
1h 40min
Radisalat
10p
Lauwarmer Pastinakensalat
1h 5min
Pochierter Porree mit Senf-Vinaigrette
45p
Bacon-Kümmel-Dressing zu Kohlsalaten
10p
Sauce mit rotem Radicchio
25p
Eingemachte Kohlrabischalen
168h
Salbei-Kartoffelpüree
45p
Fränkisches Apfelweißkraut
50p
Bunter Rettichsalat
1óra 10p