Urządzenia i Akcesoria
Burgery z łódeczkami z batatów
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Burgery
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
400 g mięsa wołowego, mielonego chudego, podzielonego na kawałki
-
10 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki sosu Worcestershire
Łódeczki z batatów
-
550 g batatów pokrojonych wzdłuż na łódeczki
-
1 łyżeczka oleju rzepakowego
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Złożenie burgerów
-
4 bułki do burgerów pełnoziarniste
-
4 łyżki ketchupu bez cukru
-
4 liście sałaty np. lodowej
-
2 pomidory malinowe pokrojone w plastry
-
4 plastry sera żółtego o niskiej zawartości tłuszczu
-
1 czerwona cebula pokrojona w 5 mm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
35 g
Kalorie
2107 kJ /
499 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
66 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3 godz. 20 min
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1 godz. 20 min
Pizza Texas barbecue
1 godz. 40 min
Fit hot-dogi z surówką i marynowaną cebulą
1 godz. 40 min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 godz. 40 min
Burgery wołowe w razowej bułce
2 godz.
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2 godz.
Tortille z kurczakiem i guacamole
1 godz.
Burger wołowy
20 min
Burger drobiowy
30 min
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 min