Zielone naleśniki z szynką i serem
TM6 TM5

Zielone naleśniki z szynką i serem

4.4 (400 ocen)

Składniki

Ciasto naleśnikowe

  • 250 g mąki pszennej
  • 500 g mleka
  • 200 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego, uprzednio rozmrożonego, odsączonego
  • 15 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 2 jajka
  • 1 szczypta soli

Nadzienie

  • 200 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
    lub 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
  • 180 g szynki, pokrojonej na 2,5 cm kawałki
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1056.5 kJ / 252.5 kcal
Białko
14.5 g
Węglowodany
22.3 g
Tłuszcz
11.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy