Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 80 g de sucre en poudre
- 40 g de cacao en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 1 c. à soupe bombée de fécule de maïs
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
-
3
c. à soupe de beurre de cacao
lub 20 g de beurre - 50 g de vermicelles à gâteau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 830.9 kJ / 198.1 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 37.8 g
- Sód
- 5.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cristallisation du chocolat
15min
Petites chouquettes
40 Min
Roses des sables
45 min
Gâteau vapeur marbré
1h 30 min
Petits chocolats
3h 20min
Bûche glacée
8h
Biscuits en bâtonnet au chocolat noir
1 godz. 45 min
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h
Mikados multicolores
1 godz. 45 min
Tablette de chocolat au blé soufflé
2 godz. 40 min
Petits oursons guimauve-chocolat
4h
Gâteau marbré à la vapeur
1h 40 min