Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 60 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2389.5 kJ / 594 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 204.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner au pain d'épices
15min
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Pâte sucrée
1h 50 min.
Barquettes à la fraise
35min
Bûche banane-cacahuète
4h
Tartelettes-bouchées choco-sarrasin
2 godz. 45 min
Blanc-manger aux fruits de la Passion
2h 30min
Brioches à la confiture de prunes
2u. 20min
Gâteau vapeur marbré
1h 30min
Choux menthe-chocolat
5 Std. 45 Min
Glace banoffee
10min
Bonhomme de neige
6 Std. 15 Min