Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 90 g d'eau froide
- 1 ½ pincée de sel
La garniture
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 400 g d'eau
- 4 poires Williams, coupées en deux
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 20 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3803.8 kJ / 916 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 67.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.5 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 593.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nougat glacé aux pistaches
13u.
Dacquoise praliné-chocolat
50 min
Cheesecake aux fruits d'été
3 Std. 35 Min
Demi-sphère framboise choco vanille
17h
Tarte fine aux deux chocolats et aux fruits rouges
4 Std. 20 Min
Paris-brest
3h 10min
Dôme de carotte épicée au chèvre sur sablé parmesan
3 Std. 15 Min
Mousse surprise
14 Std.
Crème fouettée Passion
5min
Mille-feuille de crêpes dentelle, sauce au caramel
12h
Religieuse au café
4h 40 min
Crème brûlée à la vanille
3h 45min