Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pour la pâte sablée
- 250 g de farine
- 140 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
Pour l'orange curd
- 3 oranges non traitées
- 130 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre, en morceaux
- 1 c. à soupe rase de fécule de maïs
- 5 œufs
Pour l'orange confite
- 30 g de sucre en poudre
- 250 g d'eau
- 1 orange non traitée, coupée en fines rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2376 kJ / 571 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrines à l'orange
1h 15 min
Tartelette citron vert-gingembre
12h
Tarte fine façon cheesecake
4h
Tartelette à l'orange
2h 30 min
Tartelette façon "mojito"
4h 20min
Tartelette orange-pistache
1h
Mousse aux nectarines
2 Std. 45 Min
Cheesecake fraise-citron vert
5h
Cake au citron vert
1h
Tarte aux fruits de la Passion et au citron
3h 40min
Tiramisu citron vert et framboises
25 min
Tarte à l'orange
12h