Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache chocolat blanc et menthe
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille)
- 50 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 10 feuilles de menthe fraîche
Le biscuit aux amandes
- 90 g de beurre
- 90 g de sucre roux
- 220 g d'amandes émondées
- 1 pincée de sel
- 15 g de farine de blé
- 2 œufs
- 1 melon
- 2 pêches
- 125 g de framboises fraîches
- 150 g de groseilles à maquereau rouges
- 5 feuilles de menthe fraîche, les sommités seulement
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 15874 kJ / 3816 kcal
- Białko
- 77 g
- Węglowodany
- 226 g
- Tłuszcz
- 291 g
- Błonnik
- 57 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche poire-caramel
9h 15min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 Std. 35 Min
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13 Std.
Dacquoise aux fruits rouges
3h 55min
Verano
12 godz. 45 min
Bavarois cerise-pistache
6 Std. 30 Min
Bavarois à l'abricot
12h
Bavarois chocolat, caramel et fruits rouges
15 Std.
Bavarois framboise-chocolat blanc
15 Std. 30 Min
La dacquoise aux fruits d'été
15 godz. 45 min
Entremets aux pommes à la vanille
4 godz. 40 min
Entremets façon tiramisu
5h