Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre, coupé en morceaux d'1 cm
- 250 g de farine de blé
- 3 œufs
- 30 g de sucre en poudre
- 600 g de lait
- 2 feuilles de gélatine alimentaire bio (3,3 g), et un récipient d’eau froide
- 5 oranges non traitées, dont 4 pelées à vif et coupées en segments
- 60 g de sucre
- 250 g de ricotta
- 200 g de mascarpone
- 3 c. à soupe de Grand Marnier®
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1989 kJ / 473 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte poires et agrumes à la crème frangipane
2h
Ghoribas marocains
35min
Tajine de veau aux coings
1 Std. 10 Min
Moelleux à la clémentine
1 Std. 40 Min
Parfait glacé aux raisins et aux noix
12 godz.
Sorbet pomme-cidre, sablé breton, sirop au miel et crème chantilly
5h
Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion
3 Std. 30 Min
Verano
12h 45min
Cheesecake à la brousse, carottes et jambon cru
3u. 15min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4 Std. 15 Min
Verrine mocaccino et caramel
45min