Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
-
175
g de beurre doux, coupé en dés
lub 175 g de margarine - 175 g de cassonade
- 3 gros œufs (63-73 g)
- 175 g de farine avec poudre à lever incorporée, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique
- 3 c. à soupe de café instantané, dissous dans 2 c. à soupe d'eau bouillante
- 60 g de cerneaux de noix
Le glaçage et le montage
- 300 g de sucre glace maison
- 150 g de beurre doux, mou
- 1 c. à soupe de café instantané, dissous dans 1 c. à soupe d'eau bouillante
- 8 cerneaux de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2490.8 kJ / 593.4 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 61.4 g
- Tłuszcz
- 35.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Bûche roulée noisette-café
1 godz. 20 min
Gâteau coton
1h 45min
Gâteau au chocolat meringué et caramel au café
2 godz. 30 min
Gâteau un peu forêt-noire
45 min
Gâteau au café et à la vanille
5 Std. 15 Min
Gâteau "mille-feuilles" au praliné
2h 15min
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3h
Gâteau chocolat-noisette
12h
Gâteau à la vanille et aux amandes
3 Std. 30 Min
Tarte chocolat café
3 godz. 15 min
Gâteau mousse au praliné
13 Std.
Gâteau noix-chocolat
2h 45min