![Jambalaya Jambalaya](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DCB2D929-377B-429C-8858-B1D1B2FF1B3C/Derivates/0EEC6DF6-5FDB-4515-A455-0538190EE62C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 celery stalk, cut into pieces
- ½ red capsicum, deseeded and cut into halves
- ½ green capsicum, deseeded and cut into halves
- 1 carrot, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g olive oil
- 200 g chorizo, cut into slices (5 mm)
- ¼ - ½ tsp cayenne pepper
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 200 g quinoa
- 450 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g raw prawns, peeled and deveined
- 1 sweet corn cob, kernels only (approx. 130 g)
- fresh parsley, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2401.5 kJ / 571.8 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 1179.4 mg
Alternatywne przepisy
Lemon and lamb pie with filo topping
2h 40min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35 min
Moroccan harira soup with chicken
55 min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 min
Lamb Moussaka
1h 30min
Open fish burgers
1 Std.
Creamy scallop soup with chorizo
30 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55 min
Lamb spezzatino
1h 45min
Pork with black bean sauce
30 Min
Southern-style pork and bean casserole
40 min