Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Moroccan lamb
- 2 red onions (approx. 200 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 bunch fresh coriander, leaves only
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp ground cumin
- ½ tsp ground ginger
- 1 tsp paprika
- 2 pinches saffron threads
- 1 piece orange zest (1 x 4 cm strip), no white pith
- 50 g olive oil
- 1 cinnamon quill
- 700 - 800 g boneless lamb shoulder, trimmed and cut into cubes (3 cm)
- 800 g canned whole tomatoes
- 40 g tomato paste
- 2 tbsp honey
- 1 tsp ground cinnamon
Pilaf
- 2 tbsp barberries (see Tips) (optional)
- 1150 g warm water, plus extra for soaking
- 200 g basmati rice
- 100 g white quinoa
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 40 g grapeseed oil
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp salt, plus extra for seasoning
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 40 g salted butter
- 30 g blanched almonds, for garnishing
- ½ pomegranate, arils only
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into pieces
- 2 sprigs fresh mint, leaves only, cut into pieces
- 1 pinch saffron, steeped in 1 tbsp hot water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2937.2 kJ / 699.3 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1606.2 mg
Alternatywne przepisy
Chicken tikka masala
1h 10min
Chicken tikka masala with saffron rice
4 Std. 40 Min
Tandoori chicken
1h 35 min
Moroccan chicken with couscous
45min
Lamb saag
1h 30min
Lamb korma
4h
Tandoori chicken
45min
Coconut lamb curry
2h
Chicken korma
45min
Bhuna gosht
1h 20 min
Coconut fish curry
1h 10min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min