![Moroccan lamb with pilaf Moroccan lamb with pilaf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2feeea62-c3ff-42ec-a15c-9b91b484b5b5/Derivates/dff56c7a-0dea-4006-8c41-18408301c04a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Moroccan lamb
- 2 red onions (approx. 200 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 bunch fresh coriander, leaves only
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp ground cumin
- ½ tsp ground ginger
- 1 tsp paprika
- 2 pinches saffron threads
- 1 piece orange zest (1 x 4 cm strip), no white pith
- 50 g olive oil
- 1 cinnamon quill
- 700 - 800 g boneless lamb shoulder, trimmed and cut into cubes (3 cm)
- 800 g canned whole tomatoes
- 40 g tomato paste
- 2 tbsp honey
- 1 tsp ground cinnamon
Pilaf
- 2 tbsp barberries (see Tips) (optional)
- 1150 g warm water, plus extra for soaking
- 200 g basmati rice
- 100 g white quinoa
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 40 g grapeseed oil
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp salt, plus extra for seasoning
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 40 g salted butter
- 30 g blanched almonds, for garnishing
- ½ pomegranate, arils only
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into pieces
- 2 sprigs fresh mint, leaves only, cut into pieces
- 1 pinch saffron, steeped in 1 tbsp hot water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2937.2 kJ / 699.3 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1606.2 mg
Alternatywne przepisy
Spiced lamb roast
29 Std. 50 Min
Beef madras
1 godz. 30 min
Rogan josh
1h 35min
Chicken tikka masala
1h 10min
Lamb korma
4 Std.
Pork vindaloo
2h 20min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 godz. 40 min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Lamb dhansak
25h 45 min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Coconut lamb curry
2 godz.
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min