Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g olive oil
- 150 g brown onion, cut into halves, then cut into thin slices and segments separated
- 1 tsp mustard seeds
- 1 ½ tsp salt, plus extra to season
- 3 - 4 tsp curry powder (see Tips)
- 1 tbsp garam masala (see Tips)
- ¼ tsp ground turmeric
- 500 g water
- 700 - 800 g cauliflower, cut into bite-sized pieces (3 cm)
- ground black pepper, to season
- 30 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
- 1 fresh long green chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred (optional)
- 100 g natural yoghurt, plus extra to serve
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 40 g lemon juice
- 70 g dried apricots, cut into small pieces (5 mm)
- 1 green capsicum, deseeded and cut into small cubes (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 756.3 kJ / 180.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 620.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried carrot and ginger soup
40min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15 min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Peanut and soba noodle slaw
20 min
Broccoli salad
10 min
Kumara fritters with sour cream and chilli sauce
25 min
Fresh fennel salad
10 min
Jewelled quinoa salad
1h 35 min
Sweetcorn and black rice salad
1h
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h
Miso coleslaw
20 min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1h 35 min