![Curried cauliflower salad Curried cauliflower salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e5ac7bfe-c5a4-434b-b08a-526b843774ab/Derivates/bb28217c-3b86-437a-8dce-16981a33a62b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g olive oil
- 150 g brown onion, cut into halves, then cut into thin slices and segments separated
- 1 tsp mustard seeds
- 1 ½ tsp salt, plus extra to season
- 3 - 4 tsp curry powder (see Tips)
- 1 tbsp garam masala (see Tips)
- ¼ tsp ground turmeric
- 500 g water
- 700 - 800 g cauliflower, cut into bite-sized pieces (3 cm)
- ground black pepper, to season
- 30 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
- 1 fresh long green chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred (optional)
- 100 g natural yoghurt, plus extra to serve
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 40 g lemon juice
- 70 g dried apricots, cut into small pieces (5 mm)
- 1 green capsicum, deseeded and cut into small cubes (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 756.3 kJ / 180.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 620.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Broccoli salad
10min
Beetroot salad
10min
Chipotle bean and corn salad
40min
Sweetcorn and black rice salad
1h
Colourful quinoa salad
40min
Jewelled quinoa salad
1 godz. 35 min
Spring greens with grapefruit
30min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1h 15min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Caribbean curry
40min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h