
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki-jabłka
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
150 g mleka
-
70 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy
-
90 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
2 jajka
-
2 szczypty soli
-
170 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
¼ łyżeczka cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczka kardamonu, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 laska cynamonu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
211 kcal /
880.7 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
33.8 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
44.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pączki pieczone
2 godz. 40 min
Brioszki prosiaczki
2 godz.
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 godz. 45 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Ślimaczki z makiem i żurawiną
2 godz. 10 min
Ciasteczka z wiśniami
1 godz. 30 min
Ciastka z czerwoną porzeczką
30 min
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3 godz.
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Ślimaczki makowe
2 godz. 30 min
Bułeczki śniadaniowe
1 godz. 45 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min