Urządzenia i Akcesoria
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 porcji
Składniki
-
330 g mleka plus dodatkowo 1 łyżeczka do posmarowania chleba
-
560 g mąki pszennej chlebowej typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
30 g mleka w proszku
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
2 jajka w temp. pokojowej
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
50 g cukru
-
1 żółtko
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
298.1 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1261.7 kJ /
300.4 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
39.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 Std. 45 Min
Bajgle z makiem
1 Std. 25 Min
Bawarski chleb preclowy
2 Std.
Meksykańskie zaplatane bułki
2 Std.
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 Std. 15 Min
Francuska bagietka
3 Std. 50 Min
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 Std.
Rogale śniadaniowe
2 Std. 10 Min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 Std. 45 Min
Chleb jogurtowy
3 Std.
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 Std.
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 Std. 35 Min