Urządzenia i Akcesoria
Ciastka „kwiatki” na patyku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
20 sztuk
Składniki
-
130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
230 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
-
350 g mąki orkiszowej, białej typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 - 150 g czekolady dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
12 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
855.1 kJ /
204.4 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1 godz.
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Czekoladowe muffinki
35 min
Ciasteczka maślane
40 min
Ciasteczka z wróżbą
1 godz. 20 min
Krwawe paluchy wiedźmy
4 godz. 10 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Pierniczki alpejskie
25 godz. 25 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Szwedzkie pierniczki
1 godz. 30 min
Herbatniki
2 godz. 15 min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50 min