Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 230 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
- 350 g mąki orkiszowej, białej, typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 100 - 150 g czekolady, dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
- cukier puder, do oprószenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 855.1 kJ / 204.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierniczki alpejskie
25 godz. 25 min
Czekoladowe muffinki
35 min
Halloweenowe babeczki
1h 40min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4 Std. 45 Min
Hot dogi pieski
40 min
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1h 45min
Halloweenowe mleczne bułki
5h
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 godz. 25 min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2h
Babeczki pistacjowe z kremem
50 min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2h 30min