
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 230 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
- 350 g mąki orkiszowej, białej typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 100 - 150 g czekolady dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
- cukier puder do oprószenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 204.4 kcal / 855.1 kJ
- Białko
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.
Babeczki pistacjowe z kremem
50 min
Babeczki leśny mech
2 godz. 50 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Małe domki z piernika na kubek
5 godz. 30 min
Halloweenowe mleczne bułki
5 godz.
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Czekoladowe muffinki
35 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Ciasteczka maślane
40 min