Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 1 oignon, coupé en deux
- 450 g de poivron jaune, coupé en morceaux
- 150 g de tomate, coupée en morceaux
- 1 pomme acidulée, (env. 150 g), coupée en morceaux
- 20 g d'huile végétale, type colza
-
15
g de vinaigre de vin
lub 15 g de vinaigre de fruit - ¾ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 60 g de graines de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 209.4 kJ / 50.2 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 93.5 mg
Alternatywne przepisy
Rillettes de poulet à la ricotta et au citron
50min
Tartinade de courgette
4h
Tartinade concombre-ricotta
10min
Tartinade de petits pois aux amandes
20min
Houmous de courgette
10min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10min
Rillettes de carotte aux herbes et épices
2h 15 min.
Houmous de carotte
25min
Tartinade de tomates séchées
10min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20min
Tartinade jambon-œuf
35min
Tartinade au thon à l'avocat
10min