Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 250 g de petits pois surgelés
- 40 g de purée d'amande
- 50 g de fromage frais, type St Môret® ou Philadelphia®
- 2 c. à soupe de jus de citron
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 2528.4 kJ / 604.3 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 17 g
- Sód
- 403.1 mg
Alternatywne przepisy
Tartinade de lentilles corail aux noix
15 min
Sablés au parmesan et au sésame
25min
Houmous de betterave
15 min
Tartinade de lentilles à l'indienne
30 dk
Houmous de petits pois et petits pains
3sa 10 dk
Tartinade poivron-pomme
25min
Sablés parmesan, olives et romarin
1h
Houmous de petits pois
55 min
Houmous de courgette
10 min
Tartinade de carotte au chèvre et carvi
1sa 15 dk
Houmous de carotte
25min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10 min