![Crostini con funghi e Fontina Crostini con funghi e Fontina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c7984247-349e-4857-abf9-4913ec92217d/Derivates/b23badf4-2aab-42a3-bbd8-db248d9f1a36.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 rametti di prezzemolo fresco, solo le foglie
- 1 cipolla, tagliata a metà
- 30 g di burro
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di funghi champignon, tagliati a fette
- 10 g di vino rosso
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco
- 250 g di Fontina, a fette
-
20
fette di pane tipo ciabatta
lub 20 fette di pane tipo baguette - 1 pizzico di pepe nero macinato fresco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 493 kJ / 118 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannelloni spinaci e ricotta
1ч. 30 мин.
Crostata di marmellata
1ч. 10 мин.
Insalata di pollo al curry
Brak ocen
Pasta con salsa al tonno
30min
Insalata di patate
8 Std. 45 Min
Spaghetti alla carbonara
35min
Parmigiana di melanzane
2h
Pollo con purea di patate
1h 15min
Lasagne classiche
2h
Gratin di patate
1ч. 10 мин.
Polpette di carne in salsa di funghi
35min
Purea di patate
45min