Polpette di carne in salsa di funghi

Polpette di carne in salsa di funghi

4.0 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

Polpette di carne
  • di pane bianco, raffermo
    80 g
  • cipolla
    ½
  • di prezzemolo fresco solo le foglie
    4 rametti
  • di erbe aromatiche miste, secche
    1 cucchiaino
  • di olio di oliva
    20 g
  • di scamone di manzo a pezzi (4 cm) e leggermente congelato
    500 g
  • uovo
    1
  • di latte
    20 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    ½ cucchiaino
  • olio per friggere
Salsa di funghi
  • di Parmigiano a cubetti (3 cm)
    60 g
  • di vino bianco, secco
    60 g
  • di maizena
    1 cucchiaio
  • spicchio di aglio
    1
  • scalogno (circa 30 g)
    1
  • di burro
    40 g
  • di funghi champignon freschi, tagliati a fettine
    200 g
  • di sale + q.b.
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato fresco + q.b.
    1 pizzico
  • di panna
    200 g
  • di prezzemolo fresco solo le foglie
    1 rametto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 532 kcal / 2238 kJ
Białko 36.2 g
Tłuszcz 39.3 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...