Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried green split peas
- water, to soak
- 400 g canned whole peeled tomatoes
- 400 g coconut milk
- 150 g Indian curry paste (see Tips)
- 800 g lamb shanks, cut into pieces (3-4 cm - see Tips)
- 1 tsp sea salt
- 1 potato, peeled and cut into pieces (approx. 3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3378.9 kJ / 804.5 kcal
- Białko
- 48.1 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 55.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 2050.9 mg
Alternatywne przepisy
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)
40 Min
Chicken katsu curry with rice
1h 40min
Beef and beer pie
1h 40min
Chilli with rice
50 Min
Beef jerky
1h 50min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1ωρ. 10 λεπτ.
Mystery soup
45 Min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Mexican scrambled eggs
20 dk
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3h 5 min
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35 Min
Nasi goreng
40 Min