Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried green split peas
- water, to soak
- 400 g canned whole peeled tomatoes
- 400 g coconut milk
- 150 g Indian curry paste (see Tips)
- 800 g lamb shanks, cut into pieces (3-4 cm - see Tips)
- 1 tsp sea salt
- 1 potato, peeled and cut into pieces (approx. 3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3378.9 kJ / 804.5 kcal
- Białko
- 48.1 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 55.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 2050.9 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40 min
Quick massaman beef curry
40 min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Beef and potato massaman curry
2 Std. 10 Min
Black bean spaghetti bolognese (gut health)
45 min
Ginger beef and sugar snap peas with rice
1 godz. 45 min
Quick chicken curry
35min
Curry lamb soup (TM5)
5 Std. 10 Min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM6)
1 Std. 15 Min
Chicken chasseur
1 Std. 50 Min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3 Std. 40 Min
Beef cheek Bourguignon
5hod. 25min