Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g spelt grains
- 250 g white spelt flour, plus extra to dust
- 2 ¼ tsp dried instant yeast
- 2 tsp sea salt
- 375 g water
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters (approx. 100 g)
- ice cubes (approx. 10)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 681.2 kJ / 162.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 378.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Custard
10min
Slow cooked beef with wasabi mash (Louise Keats)
29 godz. 45 min
Sago plum pudding
28h 15min
Chicken corn chowder with broccoli terrines
1h 25min
Duck confit with lentil & orange salad
15 Std. 40 Min
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35min
Hoi sin sauce
15min
Gluten free sticky date puddings
1h 5 min
Gluten free lemon tart
2 godz. 25 min
Cheat's sourdough
74 godz.
Char siu bao pork buns
6h 35min
Lemon meringue tarts
25 godz. 30 min