Urządzenia i Akcesoria
Beetroot ciabatta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 godz.
12 slices
Składniki
-
spelt grains250 g
-
white spelt flour plus extra to dust250 g
-
dried instant yeast2 ¼ tsp
-
sea salt2 tsp
-
water375 g
-
beetroot peeled and cut into quarters (approx. 100 g)1
-
ice cubes (approx. 10)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
378.2 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
681.2 kJ /
162.2 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
27.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Home-style soda bread with spring onion
1 godz.
Buttermilk bread
2 godz.
Five seed bread
1 godz. 50 min
Wholegrain scones
30 min
Apple and cucumber relish
10 min
Wakame gomasio
20 min
Spelt bread rolls
1 godz. 45 min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35 min
Taleggio cheese sauce
10 min
Lemon olive oil salted macadamia biscuits
1 godz. 25 min
Avocado whip on seedy spelt bread (Post-natal)
2 godz. 30 min
Basic bread
1 godz. 35 min