Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken Satay
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 80 g kecap manis
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g roasted unsalted peanuts
- 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 25 g curly red chilli, cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 35 g kecap manis
- 10 g white sugar
- 5 g makrut lime leaves, cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- kecap manis, to serve
- freshly squeezed lime juice, to serve
- 30 g fried shallots, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2539.4 kJ / 606.9 kcal
- Białko
- 50.2 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 2404.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1h 35min
Chicken katsu curry with rice
1h 40min
Honey semifreddo with warm figs and walnuts (Diabetes)
6h 15min
Korean fried chicken
4 Std.
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1 Std. 45 Min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8 Std. 50 Min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35 min
Indonesian yellow spice paste
40 min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 min
Indonesian white spice paste
35 min