Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken Satay
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 80 g kecap manis
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g roasted unsalted peanuts
- 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 25 g curly red chilli, cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 35 g kecap manis
- 10 g white sugar
- 5 g makrut lime leaves, cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- kecap manis, to serve
- freshly squeezed lime juice, to serve
- 30 g fried shallots, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2539.4 kJ / 606.9 kcal
- Białko
- 50.2 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 2404.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25 Std. 35 Min
Indonesian yellow spice paste
40 min
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26h 15min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1 godz. 10 min
Indonesian red spice paste
45 min
Bananas with spiced caramel sauce
1 Std. 50 Min
Sticky chicken with infused rice and daikon
1h 40min
Buffalo Chicken Spring Rolls
1 godz. 30 min
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
1 godz. 10 min
Indonesian white spice paste
35 min